Ο Μακαριστός Δράμας Κυρός Παύλος μέσα από ένα φωτορεπορτάζ

  • Dogma

Στη Μητρόπολη Βεροίας πέρασε τις τελευταίες του στιγμές ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος, όπου τιμήθηκαν η επέτειος της συμπλήρωσης 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλεως της Νάουσας, η  θυσία των 1241 Ναουσαίων Νεομαρτύρων και η μάχη της Δοβρά. 

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Δευτέρα 02 Μαίου 2022, σε ηλικία 59 ετών, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ύστερα από έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη χθες Κυριακή.

Λαός και κλήρος θα πουν το «Τελευταίο Αντίο» στον αγαπημένο Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Κυρό Παύλο που τόσο αιφνίδια έφυγε σήμερα Δευτέρα από τη ζωή, αύριο Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 στίς 5.30 μμ. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Δείτε ένα φωτορεπορτάζ με σημαντικές στιγμές του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου:

Panigiris Neomartyron Naoussas 2022 1

Το Σάββατο 30 Απριλίου  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης για τον πανηγυρικό εσπερινό των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Synedrio Neomartyron 2022 2

Στη Νάουσα στο  Συνέδριο με αφορμή τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Πόλεως Ναούσης και το μαρτύριο των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική Παλιγγενεσία».

Η ενθρόνιση του Μακαριστού Δράμας πριν 17 χρόνια- Ήταν 19  Νοεμβρίου του 2005

 Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος,ανέβηκε στον Αρχιεπισκοπικό Θώκο σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Η τελευταία επίσκεψη στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε δεχθεί σε ακρόαση, στις 5 Απριλίου 2022, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Κυρο Παύλο, ο οποίος είχε παρουσιάσει τη νέα Ηγουμένη της Ι. Μονής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, Οσιωτ. Μοναχή κ. Αντωνίνη, πλαισιούμενη από Μοναχές της Αδελφότητός της.

Στην Ίμβρο…

Στην Ίμβρο στις 13 Αυγούστου του  2021 για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ίμβρου και Τενέδου

Με τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Όταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας Κυρός Παύλος, παρέδωσε τεμάχιο του λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδδου στο Πατριάρχη Ρουμανίας.

TOP NEWS