Ο Μαρωνείας Παντελήμων στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους

  • Dogma
μαρωνείας

Την έδρα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης, 24ης – 25ης Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, προκειμένου μαζί με τη συνοδεία του να υποβάλει τις θερμές ευχαριστίες του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού της Κομοτηνής, για την έλευση της Ιεράς και Σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστίν» στην Κομοτηνή, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Μητροπολίτης Μαρωνείας συνόδευαν οι Βουλευτές  Ν. Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και κ. Δημήτριος Χαρίτος,
ο κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης, εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου, ο κ. ΚίμωναςΛεχούδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Ιωάννου Γκαράνη, κ. Δημήτριος Μοσχάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Περι-βάλλοντος και Πολεοδομίας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαππών κ. Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου,  κ. Γεώργιος Τσιγάρας, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., εκπρόσωπος του Πρυτάνεως του Δ.Π.Θ. κ. Φωτίου Μάρη, ο κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ροδόπης, κ. Δημήτριςο Κούκουρας, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοικήσεως Α.Μ.Θ., ο κ. Δημήτριος Λουρίκας, Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Θράκης, ο
κ. Αντώνιος Γραβάνης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πρωτ. Γεώργιος Παπαβέργος και οι κ. κ. Αναστάσιος Παράσχου, Σταύρος Φανφάνης, Ιωάννης Μουτάφης και Χρήστος Οικονόμου.

Ο Πρωτοεπιστάτης, Χριστοφόρος Ιβηρίτης πλαισιούμενος από τους Επιστάτες, υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη και την συνοδεία του, δέχθηκαν τις θερμές ευχαριστίες ενός εκάστου των παρευρισκομένων και αφού ανέλυσε το χρονικό της αποδοχής του αιτήματος, κατέθεσε την ευαρέσκεια της Ιεράς Κοινότητος για την οργάνωση του ιστορικού αυτού γεγονότος και για τις εκδηλώσεις αγάπης εκ μέρους του λαού της Κομοτηνής.

Κατόπιν άπαντες μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ευλαβικά μία χρυσοκέντητη ποδέα ως αναμνηστικό του γεγονότος της ελεύσεως. Εν συνεχεία η Αποστολή μετέβη στην Ιερά Μονή Ιβήρων, την οποία υπεδέχθη εγκαρδίως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ και έτυχαν θερμής φιλοξενίας.

Την επομένη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ιερούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της «Πορταιτίσσης» και εν συνεχεία η Αποστολή ανεχώρησε για την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου και έγινε δεκτή από τους μοναχούς της Μονής. Μετά από ολιγόωρη ξενάγηση στη Μονή, η Αποστολή ανεχώρησε εκ του Αγίου Όρους για την Κομοτηνή.

TOP NEWS