Ο Μητροπολίτης Αργολίδος δεξιώθηκε τους εκπαιδευτικούς

  • Dogma
μητροπολίτης αργολίδος

O Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ,την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών κάλεσε κοντά του, τους εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή την εορτή των τριών προστατών της Παιδείας, του Βασιλείου του Μέγα, του Ιωάννη του Χρυστοστόμου και του Γρηγόριου του Νανζιανζηνού, ο Μητροπολίτης Αργολίδος συνομίλησε και δεξιώθηκε τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδος.

μητροπολίτης αργολίδος μητροπολίτης αργολίδος μητροπολίτης αργολίδος

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς , ο Μητροπολίτης Αργολίδος ανέπτυξε το θέμα ‘’ Εορτή ή Αργία’’. Μίλησε στους εκπαιδευτικούς για την παιδεία αλλά και για το μεγάλο έργο των Τριών Ιεραρχών. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αργολίδος ,οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ.Γκάτζιος κα. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Μητροπολίτης δώρισε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού ένα από τα τελευταία του βιβλία με θέμα την εφηβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρείται ότι η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του, ενώ γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα.

TOP NEWS