Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο πλευρό των πυρόπληκτων

  • Dogma
πυρόπληκτων

Ο κ. Χρυσόστομος παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα κοντά στο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς, όπου είχε συνεχείς επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και κατοίκους. Επιστρέφουν ασφαλείς οι μοναχές της Ιεράς Μονής Γαλατάκη.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος αναχώρησε από την Λάμαρη για την Λίμνη της Βορείου Ευβοίας, όπου από το μεσημέρι του Σαββάτου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, δείχνοντας την θέση του στο πλευρό των πυρόπληκτων.

Ο κ. Χρυσόστομος παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα στη Λίμνη, όπου μίλησε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους κατοίκους, τις μοναχές της Ιεράς Μονής Γαλατάκη, οι οποίες προσωρινά φιλοξενούνται στη Λίμνη, στην οικία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Κωνσταντίνου Λιάσκου και επέστρεψε στη Χαλκίδα για προγραμματισμένη υποχρέωσή του, σε Ενοριακή Εκδήλωση του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Χαλκίδος.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου μετέβη και πάλι στη Λίμνη, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης και λαμβάνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δύο Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τον Υπουργό κ. Τόσκα για την επιτόπια επίσκεψή του, τον Υπουργό και Βουλευτή Ευβοίας κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τους υπολοίπους Βουλευτές Ευβοίας, τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Καλυβιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, με τον οποίον, όπως είπε, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας, τα μέλη του Λιμενικού Σώματος, ενώ έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στους Ιερείς της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων, όπως τόνισε, έλαβαν και οι ίδιοι ενεργό μέρος στην κατάσβεση και, τέλος, ευχαρίστησε όλους και για  την ασφαλή μεταφορά στη Λίμνη των ηλικιωμένων μοναχών της Ιεράς Μονής Γαλατάκη, οι οποίες εντός της ημέρας αναμένεται να επιστρέψουν στο Μοναστήρι τους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ