Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στην Τήνο

  • Dogma
Φωκίδος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο 8 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Θεομητορικής εορτής κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβ. Φωκίδος με τη συμμετοχή των Κληρικών του Ιερού Ιδρύματος και παρεπιδημούντων Ιερέων από πολλά μέρη της Ελλάδος, του Γ.Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Πλοιοκτήτου-Επιχειρηματία κ. Αθανασίου Μαρτίνου και πλήθος ευσεβών Χριστιανών που συνεχίζουν να συρρέουν υπομονετικά περιμένοντας να προσκυνήσουν το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη βοήθεια και μεσιτεία της Θεοτόκου.

dsc_0002 dsc_0008 dsc_0018 dsc_0033

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη κ. Θεόκτιστο εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου, ο οποίος και αντιφώνησε ευχαριστώντας για τα φιλάδελφα αισθήματα και την αγάπη προς το πρόσωπό του καθώς και τη φιλοξενία στο νησί της Μεγαλόχαρης. Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιδρύματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

dsc_0041 dsc_0065 dsc_0092 dsc_0112 dsc_0151

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

TOP NEWS