Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τίμησε τους κατηχητές

  • Dogma
μητροπολίτης φθιώτιδος

Γεύμα προς τιμήν των λαϊκών Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως παρέθεσε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, στο Πνευματικό-Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στην ομιλία του, αφού καλοσώρισε τους παρισταμένους και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της τοπικής μας  Εκκλησίας, που αποβλέπει στην επικοινωνία μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και των κατηχητών, αναφέρθηκε στο υψηλό λει­τούρ­γημα της αγωγής των νέων τονίζοντας ότι το έργο αυτό είναι σπουδαιότατο και χρειάζεται αγώνα μεγάλο για να επιφέρει καρπούς πνευματικούς. Στο Κατηχητικό Σχολείο πολλά εξαρτώνται από την δραστηριότητα των κατηχητών, την σκέψη και την ανη­συχία τους, για το λόγο αυτό, σήμερα μάλιστα που το Κατηχητικό Σχολείο αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, χρειάζεται περι­σσότερος ζήλος, περισσότερος κόπος και περισσότερη προσοχή. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τους προέτρεψε τέλος, να ζουν οι ίδιοι πρώτα τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας για να μπορούν να διδάσκουν καλύτερα με το παράδειγμά τους.

μητροπολίτης φθιώτιδος img_0094_8 img_0106_7

Μετά την προσφώνηση του Σεβασμιώτατου ακολούθησε το γεύμα, το οποίο επιμελήθηκε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καραμέρης, με παιδιά του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας. Ιδιαίτερη νότα στην ήδη ωραία ατμόσφαιρα έδωσαν οι καλλίφωνοι Διάκονοι π. Ευστάθιος και π. Δημήτριος, οι οποίοι τραγούδησαν παραδοσιακά και εκκλησιαστικά άσματα.

img_0130_5 img_0098_4

Στο τέλος του δείπνου έλαβαν το λόγο οι Κατηχητές, οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματά τους, κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κατηχητική τους διακονία και πρότειναν μεθόδους για την καλύτερη οργάνωση των Κατηχητικών Σχολείων.

img_0119_8 img_0124_3

TOP NEWS