Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος στο Αγιον Ορος

  • Dogma
άγιος όρος

Με λαμπρότητα, με την πρέπουσα Αγιορείτικη κατάνυξη και τάξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το Παλαιό Ημερολόγιο στο πανηγυρίζον Ιερό Κελλίον του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές του Αγίου Ορους, το οποίο υπάγεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Στις Ιερές Ακολουθίες των εορτασμών προσεκλήθη, υπό του Γέροντος του Κελλίου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Προδρόμου και της συνοδείας αυτού, να προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου στις 8 άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, η οποία διήρκησε περίπου 11 ώρες. Ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός, ο Ορθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ως άνω Ιεράρχου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτια Μοναστηριακή τράπεζα, στην οποία ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της εορτής προς τους πατέρες και τους πιστούς.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Διονυσίου και Σίμωνος Πέτρας καθώς και πολλοί ιερομόναχοι και μοναχοί από διάφορες μονές και κελλιά του Αγίου Ορους. Επίσης, παρέστησαν ο διοικητής της Αστυνομίας και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος του Αγίου Ορους.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής και το κτητορικό μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προχείρησε στο οφφίκιο του Πνευματικού τον Ιερομόναχο του εορτάζοντος κελλίου π. Μιχαήλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Μιχαήλ έλαβε το βαθμό του Πρεσβυτέρου, υπό του ως άνω αρχιερέως και έχει το όνομα του αειμνήστου Μητροπολίτου Αυστρίας κυρού Μιχαήλ.

Πηγή: Φως Φαναρίου

TOP NEWS