Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων «αγιογραφεί» τον εαυτό του

  • Dogma

Έναν ασυνήθιστο τρόπο επέλεξε να απευθυνθεί στους πιστούς της περιοχής του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος με αφορμή την επέτειο των 34 ετών της αρχιερωσύνης του. Με ενα μακροσκελέστατο κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό του blog μιλάει για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας στον εαυτό του ένα μόνο λάθος. 

 

 

Χωρίς την παραμικρή δόση αυτοκριτικής ο κ. Αμβρόσιος, σημειώνει πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενημερώνει οτι προέρχεται από γονείς που ξεπέρασαν τα 90 χρόνια και ζητά από το ποίμνιο του να του επιτρέψει να μπει στη «συντήρηση».

 

«Το μέγιστο λάθος μου»

 

Για τον κ. Αμβρόσιο, ότι λάθη έγιναν στα 34 χρόνια του ως Μητροπολίτης  «…τα εσημείωσα εργαζόμενος και μοχθών υπέρ υμών. Άλλωστε μόνον όσοι βρίσκονται ήδη στα Κοιμητήρια δεν διαπράττουν λάθη!».

 

Το μοναδικό λάθος που αναφέρει ωστόσο είναι και αυτό που χαρακτηρίζει ως το μέγιστο λάθος της διακονίας του. Την επιλογή του Αρχιμανδρίτη Προκόπιου Πετρίδη για τη θέση του βοηθού Επισκόπου Χριστιανουπόλεως.

 

Τα λόγια που χρησιμοποιεί για τον άλλοτε βοηθό του είναι ιδιαίτερα απαξιωτικά. « Μου υπέκλεψαν την εμπιστοσύνη και την αγνή μου αγάπη, για να ανέλθουν τα σκαλοπάτια της Αρχιερωσύνης! Και όταν έλαβαν την χειροτονία, όταν δηλ. επέτυχον του στόχου των, τότε απότομα έδειξαν στον Ευεργέτη τους το αληθινό τους πρόσωπο!». 

 

 

Σημειώνει δε πως «Αυτό λοιπόν ήταν τό ΛΑΘΟΣ της ζωής μου! Έχω  μετανοιώσει πικρά! Αλλά και ευχαριστώ, διότι με προφύλαξε από ένα μεγάλο λάθος! Χωρίς να το αντιληφθώ, κατά τό έτος 2013 θα παρέδιδα την σκυτάλη της διακονίας μου σε εντελώς ακατάλληλα χέρια!».

 

«Ετάφη» η σκέψη της παραιτήσεως

Από τα γραφόμενα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων προκύπτει πως προόριζε τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως ως διάδοχο του. Ήθελε να παραιτηθεί το 2013 όπως γράφει όμως, η σκέψη «ετάφη».

 

 «’Ετσι όμως ετάφη, πρός το παρόν τουλάχιστον, ίσως όμως και για πάντα, η σκέψη της παραιτήσεώς μου! Ό,τι συνέβη το εξέλαβα ως φωνήν του Θεού! Ζητώ την συγχώρηση από όλους σας» γράφει χαρακτηριστικά. 

 

«Ούτε ταξιτζής να ήμουν»

 

Υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του Αιγίου και των Καλαβρύτων, το πόσο έχει τρέξει για την Μητρόπολη γραφει: « Μετρώντας κάποτε τά διανυθέντα χιλιόμετρα στη διάρκεια ενός μόνον μηνός το κοντέρ του αυτοκινήτου μας έγραψε ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ! Ούτε και ταξιτζής να ήμουν! ».

 

 

«Νέο συμβόλαιο»

Ο κ. Αμβρόσιος καλέι τους πιστούς να αποδεχθούν ένα νέο συμβόλαιο. Σύμφωνα με αυτό ο ίδιος σκοπεύει να μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, να εκχωρήσει κάποιες από τις αρμοδιότητες του σε συνεργάτες του και να ασχολείται πλέον μόνο με τα πολύ σημαντικά.

 

«Πρέπει λοιπόν να δεχθήτε, ότι έχω το δικαίωμα να περάσω πιά στην ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ!» γράφει ο κ. Αμβρόσιος σημειώνοντας πως  «Επιθυμώ να μου αναγνωρίσετε το δικαίωμα, ώστε να αφιερώνω καθημερινά λίγο χρόνο για τον εαυτό μου!».

 

Ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων βρίσκεται στο http://mkka.blogspot.gr

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ