Ο Μητροπολίτης Κιέβου με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Dogma
κιέβου

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος αυτού, που βρίσκεται στο Κίεβο συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UΙΤΤ 2017 (29-31 Μαρτίου 2017), είχε συνάντηση την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Ονούφριο στην έδρα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, εντός της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

Κατά την ωριαία και πλέον συνάντηση στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος μετέφερε καθηκόντως τις αδελφικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενημέρωσε με αφορμή την συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου στην Διεθνή Έκθεση UΙΤΤ 2017 για τις μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου, ενώ μετέφερε και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου αυτού, για την συμμετοχή δι’ εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ουκρανίας στο πρόσφατο Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που έλαβε χώρα στην Λεπτοκαρυά Πιερίας τον Νοέμβριο του 2016.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Ονούφριος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιφώνησε τον π. Σπυρίδωνα ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αγαστή συνεργασία των δύο Εκκλησιών και επαινώντας το έργο του Συνοδικού Γραφείου. Ακολούθησε συζήτηση, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα και οι τρόποι της περαιτέρω ανάπτυξης των προσκυνηματικών επισκέψεων μεταξύ των πιστών, κληρικών και λαϊκών, των δύο Εκκλησιών διά των αρμοδίων Συνοδικών Γραφείων επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

IMG_3713 (1) IMG_3698 IMG_3716 IMG_3729 IMG_3937

Μετά το πέρας της συναντήσεως, και κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ονουφρίου, στέλεχος της τοπικής Εκκλησίας ξενάγησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ιερό προσκύνημα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου εκτίθενται προς προσκύνηση δεκάδες άφθαρτα λείψανα αγίων μοναχών και ασκητών της περιοχής.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κίεβο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Γεώργιο Πουκαμισά. Ο π. Σπυρίδων μετέφερε στον νέο Πρέσβη τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για τα νέα του καθήκοντα και εν συνεχεία τον ενημέρωσε για το έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UITT. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως υπήρξε γόνιμη συζήτηση εφ’ όλων των επιμέρους θεμάτων που άπτονται της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Το βράδυ τα μέλη της Αντιπροσωπείας, συνοδευόμενα και από τον Διευθυντή ΕΟΤ Μόσχας και ΚΑΚ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, συμμετείχαν στην ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, στον κατάμεστο από πιστούς Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Άνω Λαύρας.

Ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου στο Κίεβο, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού UΙΤΤ 2017, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ