Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά εγκαινίασε Παρεκκλήσιο

  • Dogma

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας -Ᾱσσήρου.  

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μετέφερε στον υπό εγκαινισμόν Ιερόν Ναόν τα μαρτυρικά λείψανα και τα εναπέθεσε στο Άγιον Δισκάριον επί της Αγίας Τραπέζης συμφώνως προς την εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

 

Κατόπιν, άρχισε η Ιερά Αγρυπνία με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό των Εγκαινίων. Στο τέλος του Όρθρου και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ετελέσθησαν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας και ακολούθησε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο των τριών τιμωμένων Αγίων, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου καὶ Νεοχωρίου, τονίζοντας ότι και οι τρεις Άγιοι παρόλο που έζησαν σε διαφορετικές εποχές έδωσαν την αυτήν ομολογία  της Πίστεως, μαρτυρώντας ότι «Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» και δείχνοντας μας σήμερα τον δρόμο που πρέπει εμείς να βαδίσουμε αν θέλουμε πραγματικά να γεμίσει η ζωή μας από την χαρά και την ευλογία που χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ως αναφαίρετα αγαθά στην ζωή του καθενός μας. 

 

Κατέληξε λέγοντας ότι απόψε αισθανόμαστε ιδιαιτέρα χαρά και συγκίνηση διότι αξιωνόμαστε να εγκαινιάσουμε το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, για να είναι η προστάτις όλων μας και το πρόσωπο εκείνο που με το φωτεινό παράδειγμα του Βίου και της αγάπης της  προς τον Κύριο θα μας εμπνέει στους καθημερινούς πνευματικούς  αγώνες μας.  

 

{gallery}96{/gallery}

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ