Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην Ι. Μονή της Μετανοίας του – Φωτογραφίες

  • Dogma
λαγκαδά

Για πρώτη φορά μετά τη χειροτονία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά επισκέφθηκε την Ι. Μονή της Μετανοίας του, την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων,  μετέβη διά πρώτη φορά, από της εκλογής και χειροτονίας του ως Επίσκοπος, εις την Ι. Μονή της Μετανοίας του, την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της ευλογημένης νήσου της Πάτμου.

Τον Μητροπολίτη Λαγκαδά  συνοδεύουν στην επίσκεψη του, οι Μητροπολίτες Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.Χρυσόστομος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος ο και Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής των Βλατάδων, καθώς επίσης και πολλοί ιερείς και ευλαβείς προσκυνητές εκ της Μητροπολιτικής περιφέρειας του.

Η επίσημος υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον Πατριαρχικό Έξαρχο Πάτμου και Καθηγούμενον αυτής, Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλον έξωθεν της Ι. Μονής και εν συνεχείᾳ υπό των ήχων των ταλάντων και των κωδωνοκρουσιών, μετέβησαν εις το Καθολικόν, όπου και εψάλη Δοξολογία επί τη αφίξει του κ. Πλάτωνος.

Τον Μητροπολίτη Λαγκαδά προσεφώνησε καταλλήλως και καλωσόρισε εκ μέρους της Αδελφότητος, στην ιστορική Ι. Μονή ο Καθηγούμενος κ. Κύριλλος, ο οποίος και του ευχήθηκε για τη νέα του διακονία.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους για την τιμή και την υποδοχή που του επεφύλαξαν, ενώ παράλληλα έκανε και μία αναδρομή στα παιδικά του χρόνια από μαθητής της Πατμιάδος έως την εισαγωγή του ως δόκιμου μοναχου το έτος 1977 και την κουρά του, σε αυτόν τον ίδιο χώρο, τον Απρίλιο του 1979 υπό του θείου του, μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρου (μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), καθώς επίσης και στα πρώτα έτη της μοναχικής του ζωής.

Τέλος, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την κανονική άδεια και ευλογία που του παρείχε για την τέλεση των Εγκαινίων του Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρoς Πλάτωνος του Πάτμιου, το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή της Εψημιάς και το οποίο ανήγειρε ο μακαριστός θείος του.

Ακολούθησε παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, ενώ ανταλλάχθηκαν και αναμνηστικά δώρα.

Εν συνέχεια ο Ποιμενάρχης Λαγκαδά μετέβη στο Δημαρχείο του νησιού, όπου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη, γενόμενος δεκτός από το Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Πέντε, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

TOP NEWS