Ο Μητροπολίτης Σύρου εγκαινίασε νεότευκτο πλοίο

  • Dogma
μητροπολίτης σύρου

Ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο Κορθίου,Αρχιμ. Αντώνιο Χορευτή, τέλεσε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο λιμάνι της Ραφήνας τα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου «SUPER FERRY», νηολογίου Άνδρου, της Εταιρείας «GOLDEN STAR FERRIES».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τους Ανδρίους Πλοιοκτήτες, αυταδέλφους Γεώργιο και Δημήτριο Στεφάνου, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζουν την παράδοση της Ανδριώτικης ναυτωσύνης και σε πείσμα των δύσκολων καιρών δεν διστάζουν, αλλά τολμούν, έχοντας συνοδοιπόρους την ευλογία του Θεού και την ευχή της μητέρας τους.

Ευχήθηκε καλούς και ασφαλείς πλόες στο πλοίο και τόνισε ιδιαιτέρως την τιμή την οποία αποδίδουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Άνδρο, και μάλιστα στο χωριό τους Στενιές και προσέφερε αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου Σύρου, με την ευχή να προστατεύει το πλοίο υπό το Ωμοφόριό του.

μητροπολίτης σύρου

Στην τελετή ομίλησαν οι Πλοιοκτήτες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διαδικασία αγοράς, μετασκευής και εξοπλισμού του πλοίου, ώστε να καταστεί περίζηλο και δυνατό να προσφέρει κάθε άνεση στους επιβάτες.

Χαιρετισμούς, ωσαύτως, και λόγους επαινετικούς προς τους αδελφούς Στεφάνου εξέφρασαν οι πρώην Υπουργοί Ανδρέας Λομβέρδος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεώργιος Ανωμερίτης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, και ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης.

Παρόντες ήταν Πλοιοκτήτες, Ανδριώτες και μη, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, εκπροσωπών και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ανδριὠτης κ. Γιάννης Καπάκης,οι Λιμενάρχες Ραφήνας και Άνδρου, η Πολιτευτής Κυκλάδων κ. Αικ. Μονογυιού, ο Έπαρχος και ο επί τιμή Έπαρχος Άνδρου, εκπρόσωποι της Ενώσεως Πλοιάρχων,οι Ναυτικοί Πράκτορες Ραφήνας, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου και Νάξου, όσοι εργάσθηκαν στην ανακατασκευή του πλοίου, οι οποίοι και ετιμήθησαν από τους Πλοιοκτήτες με αναμνηστικές Πλακέττες, και πολλοί, Ανδρίοι και μη προσκεκλημένοι.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ