Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Αλεξάνδρεια

  • Dogma

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄ επεσκέφθη σήμερα το πρωι στο Πατριαρχείο ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β, συνοδευόμενος από τους, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και Πέτρο Μαραγκό και τον Διάκονο Αλέξιο.

 

 

Ο Μακαριώτατος υπεδέχθη στο Πατριαρχικό Γραφείο τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του με πατρικούς λόγους αγάπης και φιλοφρονήσεων, ενώ και εκείνοι τον ευχαρίστησαν για την αρχοντική υποδοχή και την φιλοξενία του.

 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς, με την παρουσία του Μακαριωτάτου κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, του Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου και του εψηφισμένου Επισκόπου Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονος, επεσκέφθησαν την Αίθουσα του Θρόνου, την Αίθουσα της υποδοχής των Επισκεπτών, την Αίθουσα των προσωπικών κειμηλίων του αειμνήστου Πατριάρχη Πέτρου, το Παρεκκλήσιο των Αγ. Θεοδώρων και το παρακείμενο σε αυτό Συνοδικό και τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα ιστορικά Φαραωνικά υδραγωγεία. 

 

Σημειωτέον ότι τρεις χρηματίσαντες Πατριάρχες Αλεξανδρείας κατήγοντο από τα νησιά της Μητροπόλεως Τήνο, Άνδρο και Σίφνο, ο Τήνιος Φώτιος (1900-1926), ο Άνδριος Ματθαίος (1746-1765) και ο Σίφνιος Ιερόθεος Β (1847-1858). 

 

 

{gallery}93{/gallery}

 

I.M. Σύρου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ