Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας στη Μητρόπολη Περιστερίου

  • Dogma
ταλλίνης

Στον ναό των Ταξιαρχών στο Περιστέρι τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του προκαθημένου της Εκκλησίας της Εσθονίας Μητροπολίτου Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας Στεφάνου και του οικείου Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου. 

Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης κ. Στέφανος έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Γρηγόριο και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και τους πιστούς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την αγάπη που εισέπραξε σημείωσε στον λόγο του για τα χρόνια που πέρασε με τον Μητροπολίτη Γρηγόριο στην Γαλλία και στην Εσθονία λέγοντας πως  «Ο νέος σας Μητροπολίτης θα δείξει τα ίδια όμορφα χαρίσματα που έδειξε τόσο στη Γαλλία όσο και στην Εσθονία που υπηρέτησε».

«Ο αδερφός μου, ο συνεργάτης μου και φίλος μου Γρηγόριος» είπε συγκινημένος που επιτέλους βρίσκεται στη Μητρόπολη του.

Σε άλλο σημείο μίλησε για την αγάπη που πρέπει να έχουμε ως χριστιανοί δίνοντας την μαρτυρία του σωστού χριστιανού καθημερινά λέγοντας «Μέσα στην κοινωνία πρέπει να δώσουμε

Μαρτυρία Χριστού».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μου χαρίσατε και ευγνωμονώ τον θεό που αντάμωσαν οι δρόμοι μας» τόνισε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος εκφράζοντας την χαρά του ενώ τόνισε πως έχει ανοιχτή πρόσκληση στην Μητρόπολη Περιστερίου.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης καλωσόρισε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Εσθονίας μεταφέροντας τον θαυμασμό του για το θεάρεστο ποιμαντικό έργο που έχει κάνει τόσα χρόνια στη Βαλτική χώρα.

Αμέσως μετά οι δυο Μητροπολίτες επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού και τον ναό του Αγίου Ιεροθέου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους ιερείς και τους πιστούς.

ταλλίνης

Φωτορεπορτάζ : Γιώργος Φερδής

TOP NEWS