Ο ι. ν. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης τιμά τον Κωνσταντίνο Κανάρη

  • Dogma
Κανάρη

Μεγάλη εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στον ιερό ναό Γεωργίου Κυψέλης με αφορμή την συμπλήρωση 140 ετών από τη γέννηση του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο ήρωας, άλλωστε, κατοικούσε στην συγκεκριμένη περιοχή γι’ αυτό και σήμερα θα αποδοθούν τιμές στη μνήμη του.

Ο Γενναίος Πυρπολητής ζούσε στην περιοχή της Κυψέλης. Εκεί ο ιστορικός ιερός ναός των Αγίων Αποστολών, (επί της οδού Ζακύνθου) φυλάσσει τα τρόπαια από τις νίκες του Μπουρλοτιέρη, γι’ αυτό και απόψε, Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 21:00, διοργανώνεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης μία μεγάλη εκδήλωση, αφιερωμένη στον ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Τα παιδιά των Κατηχητικών, αλλά και των Σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής, αφιερώνουν την ετήσια εκδήλωση τους, με μεγάλη υπερηφάνεια στον ενορίτη τους.

Παράλληλα, την Παρασκευή 29/6/2018 στις 7 το απόγευμα, στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστολών Κυψέλης, θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με την συνοδεία αγήματος του Πολεμικού, ενώ το Σάββατο 30/6/2018 στις 7 π.μ.θα τελεστεί όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εσπερινός και ιερά Παράκληση των Αγίων.

TOP NEWS