Ο Νεαπόλεως Πορφύριος στην Αποστολή

  • Dogma
νεαπόλεως πορφύριος

Τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες και Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Φιλοκαλία».

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας συζήτησαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε τρέχοντα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής, που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Ελλάδος και της Κύπρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες συνεργασίας, που προσφέρουν τα δύο τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg ΙV Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και Βαλκάνια-Μεσόγειος 2014-2020.
Ο Νεαπόλεως Πορφύριος μετέφερε στον κ. Δήμτσα τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄ για υπέρβαση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και επιστροφή του μητροπολιτικού Ελληνισμού σε συνθήκες κοινωνικής ευημερίας, αλλά και τις ευχαριστίες του για τη στήριξη και την τεχνογνωσία, την οποία το Τμήμα Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας της «Αποστολής» προσφέρει στην «Φιλοκαλία», η οποία μόλις ξεκίνησε τη δράση της.
Ο κ. Δήμτσας από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε θερμά τον Επίσκοπο Πορφύριο, τόνισε τους αδελφικούς και εθνικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Μεγαλόνησο Κύπρο, τις κοινές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο προσφυγικό θέμα, ιδιαιτέρως υπό το πρίσμα των τρεχουσών εξελίξεων στο Συριακό και γενικότερα στο Μεσανατολικό Πρόβλημα, αλλά και των συνεπειών, που αυτά θα μπορούσε να έχουν για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Ελλάδος και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης. Ο κ. Δήμτσας ενημέρωσε επίσης τον Επίσκοπο Πορφύριο για τις δράσεις της «Αποστολής», αλλά και για την πρόσφατη απόφασή της να αναλάβει τη διαχείριση του Κέντρου Υποδοχής, Ταυτοποίησης και Φιλοξενίας (“Hotspot”) της Σάμου.
Τον Επίσκοπο Νεαπόλεως συνόδευε ο Διευθυντής της «Φιλοκαλίας» κ. Βασίλειος Δρακονάκης.

TOP NEWS