Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιμβρο για την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονον χειροτονία του

  • Dogma
οικουμενικός

Ιεράρχες, κληρικοί και Ιμβριοι από όλο τον Κόσμο θα συνεορτάσουν μαζί με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την 60ή επέτειο από την εις διάκονον χειροτονία του, που τελέστηκε στις 13 Αυγούστου 1961, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας στην Ιμβρο.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην Ιμβρο στις 11 Αυγούστου για να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον Πρώτο της Ορθοδοξίας.

Η Μητρόπολη της γενέτειρας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλο, διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιότατος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην Ιμβρο την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, νωρίς το απόγευμα.

Κατά την παραμονή του στη γενέτειρά του Πατριάρχης θα χοροστατήσει στους ναούς του χωριού του, στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και των άλλων χωριών, και θα τελεστεί ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων γονέων του και όλων εκείνων που τον ευεργέτησαν. Κορυφαία στιγμή θα είναι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Παρασκευή, 13 Αυγούστου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, εκεί όπου ο Παναγιότατος πριν 60 χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος.

Επίσης, ο Πατριάρχης θα τελέσει τα θυρανοίξια τριών Ιερών Εξωκκλησίων στην περιοχή Μαλάκι Σχοινουδίου, στο Ευλάμπιο και στα Αγρίδια. Ακόμα, θα εγκαινιάσει έκθεση ζωγραφικής στους Αγίους Θεοδώρους και δύο εκθέσεις φωτογραφίας, η πρώτη του Στυλιανού Χαραλαμπίδη, με τίτλο «Αγριολούλουδα της Χερσονήσου του Αθω και της Ιμβρου», στα Αγρίδια, και η δεύτερη των Cevahir Bugu και Βάσως Ξεινού, με τίτλο «Η Ιμβρος του Πατριάρχη», στο Σχοινούδι.

Την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, ο Παναγιώτατος θα παρακολουθήσει τη διάλεξη του καθηγητή Dr. Arne Strid με θέμα «Η βοτανική εξερεύνηση της Ελλάδος και του Αγίου Ορους», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, και την επομένη, Πέμπτη, 12 Αυγούστου, θα θεμελιώσει το σχολικό Πάρκο «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» στους Αγίους Θεοδώρους. Το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Αυγούστου, θα παραστεί στη Συναυλία της Χορωδίας «Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Παναγιοτάτου.

Φωτογραφία: «Φως Φαναρίου»

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS