Ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος στη φυλακή Κασσαβετείας

  • Dogma

Το Ειδικό Αγροτικό -Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος.

Ο γνωστός σ’ όλον τον κόσμο για το σπουδαίο έργο του (αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων και επισκέψεις σε πολλές φυλακές της Ελλάδος και πολλών κρατών της υφηλίου), Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός Υπεύθυνος της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» (εκ Θεσσαλονίκης), επισκέφτηκε τη φυλακή Κασσαβετείας, συνοδευόμενος από περίπου 180 ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Η παρουσία του υπέργηρου λευίτη, που επί 39 ολόκληρα χρόνια αναλίσκεται στο έργο ποιμαντικής  και στήριξης κρατουμένων,  ο ζεστός και παρήγορος χριστιανικός λόγος του, τα ατομικά δέματα που μοίρασε προσωπικά σ’ όλους τους φυλακισμένους, το ενδιαφέρον του για την πορεία των κοινωνικών υπηρεσιών των χώρων κράτησης και η επιβλητική εικόνα της παρουσίας 180 ανθρώπων, προσέφεραν ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ικανοποίηση, ελπίδα, παρηγοριά και ευγνωμοσύνη στις ψυχές των κρατουμένων, αλλά και όλων των εργαζομένων στον δύσκολο αυτό χώρο.

Τους επισκέπτες της φυλακής, τον π. Γερβάσιο και τη συνοδεία του, υποδέχτηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Εκκλησίας, της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Στην προσλαλιά του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος, καλωσόρισε τον γέροντα π. Γερβάσιο και την μεγάλη του συνοδεία, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη που παρέχει 39 ολόκληρα χρόνια στους κρατουμένους της περιοχής μας και προσέφερε σ’ όλους τους παριστάμενους – κρατουμένους και μη – βιβλία εκ μέρους του Συλλόγου, ως αντίδωρο της αγάπης τους.  Η γυναικεία χορωδία της αδελφότητος έψαλε χριστιανικούς ύμνους και ο π. Γερβάσιος ομίλησε προς τους ανήλικους κρατούμενους με λόγια πατρικά. Πριν την λήξη της εκδηλώσεως, ένας κρατούμενος ευχαρίστησε εκ μέρους των εγκλείστων τον γέροντα και του προσέφερε ένα αναμνηστικό και συμβολικό δώρο. «Ο Εσταυρωμένος» και οι εθελοντές του, συνεργάζονται με την διακονία αποφυλακίσεων της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» και τον π. Γερβάσιο, αποκομίζοντας πολλά πνευματικά οφέλη, δεδομένου πως είναι αδελφά Εκκλησιαστικά Φιλανθρωπικά Σωματεία με έναν κοινό σκοπό: Να δοξάζεται ο Θεός και ωφελούνται οι άνθρωποι.

 

TOP NEWS