Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προεξήρχε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

  • Dogma
πατριάρχης

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατό του τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου του Αεροπεγίτη στην Αθήνα, προεξάρχοντος στου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης κ. Θεοδώρου Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατάγεται από τα Χανιά, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κρητικό πολιτικό.

Στην επιμνημόσυνη δέηση έλαβαν μέρος οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός καθώς και οι ιερείς του ναού.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος κατάγεται από τα Χανιά, εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τον κ. Μητσοτάκη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αγαπημένε μου πρόεδρε ήμουν σαν ένα δικό σου παιδί που το παρακολουθούσες μικρό ακόμη παλικαράκι από τα Σφακιά της Κρήτης. Με είδες να ανέρχομαι τον Πατριαρχικό μου Θρόνο και καθίσαμε οι δυο μας πατέρας και παιδί να με συμβουλεύσης. Προχώρα Θεόδωρε μου είπες διότι ο Χριστός παιδί μου είναι η ελπίδα μας και έχεις τόσα πολλά να δώσεις στους πονεμένους ανθρώπους».

Παρόντες ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη εκτός από τη Ντόρα Μπακογιάννη γιατί βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά την πρόσφατη επέμβαση στο πόδι της. Με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ, πρώην υπουργοί και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

kyriakos20_473_355 mits1 mits5 mits8 mits13 mits12 kyriakos19 kyriakos18

TOP NEWS