Ο Πειραιώς Σεραφείμ αφιέρωσε το Εγκόλπιό του στην «Παναγία Βηματάρισσα» στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

  • Δόγμα

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, με συγκίνηση και υιική αγάπη προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατέθεσε στην Ιερά Εικόνα ένα Αρχιερατικό του εγκόλπιο.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς ιερούργησε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία συμπληρώσεως δύο ετών από την ενθρόνιση στον Ναό, γνησίου αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, η πρωτότυπη Εικόνα της οποίας βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, με συγκίνηση και υιική αγάπη προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατέθεσε στην Ιερά Εικόνα ένα Αρχιερατικό του εγκόλπιο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Κυρία Θεοτόκο «για τα μεγαλεία και τις ευλογίες που προσφέρει, δεομένη για όλους αδιαλείπτως στον Κύριο».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην καλλιέπεια και την ανακαίνιση του Ναού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως «Εκείνη την ενέπνευσε κι Εκείνη την κατευθύνει».

Ως αναγνώριση της μητρικής Της σκέπης και ευλογίας, και εκπροσωπώντας τον κλήρο και τον λαό της Εκκλησίας του Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος αφιέρωσε στη συνέχεια ένα Αρχιερατικό του Εγκόλπιο στην Ιερά Της Εικόνα, «εις μνημόσυνον πάντων και εις ευλογίαν, ίασιν και αγιασμόν όλου του κόσμου, ίνα η Κυρία Θεοτόκος δέεται υπέρ πάντων ημών».

Η έλευση και μόνιμη ενθρόνιση του γνησίου   αντιγράφου   της   θαυματουργού  εφέστιας Εικόνος  της «Παναγίας   της Βηματάρισσας», από  την  Ιερά  Μεγίστη  Μονή Βατοπαιδίου, είχε πραγματοποιηθεί   την   Πέμπτη   28 Νοεμβρίου 2019.

Την Ιερά Εικόνα, είχε κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ενώ της υποδοχής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο κλήρος και οι αρχές της πόλης του Πειραιά.

TOP NEWS