Ο Πειραιώς στον εορτασμό των Θεοφανείων: «Η Κυβέρνηση πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία»

  • Dogma
θεοφανείων

Πολιτικό χρώμα πήρε φέτος ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά, ύστερα και από την απόφαση τόσο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να δώσουν το παρών στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Δεξαμενή και όχι στον Πειραιά, ως είθισται, ενοχλημένοι από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης.

Απουσία του Πρωθυπουργού το περιστέρι άφησε ελεύθερο ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης, ενώ το δεύτερο περιστέρι (όπως και πέρυσι) αφέθηκε ελεύθερο από τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Τραγάκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μέλη της Λαϊκής Ενότητας κατά την άφιξή του, ενώ μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Παρόντες, επίσης, ο κ. Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.

Η κόντρα, ωστόσο, μεταξύ του Μητροπολίτης Πειραιώς και της Κυβέρνησης σημειώνεται ότι κορυφώθηκε και  μετά και την απόφαση της ΕΡΤ1 να μην καλύψει τηλεοπτικά την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση αυτή. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων υπογράμμισε: «Ανακάλεσε (σ.σ. η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Δυστυχώς, αυτά δεν ήταν μόνο οι ηχηρές απουσίες, οι οποίες βάρυναν το εορταστικό κλίμα του εορτασμού των Θεοφανείων στον Πειραιά.  Μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και ομοφυλόφιλοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα. Οι μεν πρώτοι για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση του λιμανιού και οι δεύτεροι για τις δηλώσεις Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

 

TOP NEWS