Ο Περιστερίου Κλήμης στην οκρομωσία του Ανδρέα Παχατουρίδη

  • Dogma
ορκωμοσία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης το εσπέρας της Τετάρτης ( 28/08)  ετέλεσε την ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη ως και των λοιπών Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Περιστερίου ευχήθηκε στον κ. Δήμαρχο ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και να υλοποιηθούν τα προγράμματα, τα οποία και ενέκριναν οι δημότες για 5η συνεχή θητεία από το 2003 μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Περιστερίου ετόνισε ότι από τους λίγους μήνες που βρίσκεται στην πόλη του Περιστερίου διεπίστωσε ότι οι στόχοι και τα προγράμματα που υλοποιούνται υπό το άοκνο βλέμμα του Δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη αποβλέπουν στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, δηλαδή στην κατ’ αρχήν προτεραιότητα των υπαρκτικών και όχι των βιοτικών αναγκών των δημοτών· της ανάγκης δηλαδή να υπηρετούν οι δομές και οι θεσμοί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τις δομές.

Το πιο ρεαλιστικό εχέγγυο για την αποφυγή μιάς απρόσωπης αγελαίας κοινωνίας είναι ο σεβασμός του ανθρωπίνου προσώπου και επομένως η φιλάνθρωπη, η αγαπητική και παιδαγωγική λειτουργία των θεσμών που προσπαθούν να περιορίσουν τις διαλυτικές για την τοπική κοινωνία συνέπειες της ανθρώπινης αστοχίας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο τόνισε: “Εύχομαι κε Δήμαρχε αυτή την ποιότητα ζωής να φανερώνετε καθημερινά εδώ στην όμορφη Πόλη μας, το Περιστέρι, με το δηλωτικό όνομα της καταλλαγής, της ειρήνης και της απαλλαγής από κάθε είδους κατακλυσμό. Και σας ευχαριστώ για το όμορφο δώρο που μου προσφέρατε σήμερα το μεσημέρι και στολίζει ήδη το γραφείο μου. Επιτρέψτε μου όμως και εγώ να σας προσφέρω όχι το περιστέρι αλλά την Περιστερά· όπου σε ένα τροπάριο του κανόνα των Χαιρετισμών, ο Ιωσήφ ο υμνογράφος παρομοιάζει την Παναγία μας με το περιστέρι του Νώε, “η περιστερά η τον ελεήμονα αποκυήσασα…”. Αυτή η Περιστερά, η Παναγία μας να σκέπει το έργο σας για την αρξάμενη νέα τετραετία και να περισκέπει την Πόλη μας ώστε να είναι Παναγιοσκέπαστος. Άξιος, Άξιοι και ο Θεός μαζί μας. Γιατί αυτό άλλωστε λέει και το σύνθημα σας:”ΜΑΖΙ”».

TOP NEWS