Ο Πέτρας Γεράσιμος στην πανήγυρη του Αγίου Σπυριδώνος στην Κίσαμο- Φωτογραφίες

  • Dogma
πέτρας

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετέβη κατά το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου στην Κίσαμο, όπου μετείχε της Ιεράς Πανηγύρεως του Προστάτη και Πάτρωνα της πόλεως, Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.

Το εσπέρας του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, συνευχομένου του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεράσιμος τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Ο Άγιος Σπυρίδωνας αγωνίστηκε να ανακαλύψει το θέλημα του Θεού, με όπλο του την προσευχή, την ταπείνωση και την άσκηση. Προτίμησε αντί της κοσμικής σοφίας την σοφία του Θεού, η οποία ξεπερνά κάθε ανθρώπινη γνώση. Προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών, δάσκαλος των αμαρτωλών, νίκησε τα σημεία των καιρών με την αγία του βιωτή».

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων των Σεβασμ. αγίων Αρχιερέων Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε και υπεδέχθη με θέρμη τους Σεβασμ. αγίους Αρχιερείς, τους οποίους και ευχαρίστησε με λόγους καρδιακούς διά την ευλογητική παρουσία και μετοχή των στην Ιερά Πανήγυρη.

Ο κ. Αμφιλόχιος υπεγράμμισε στην ομιλία του: «Ο Άγιος Σπυρίδων, εκτός των άλλων πολλών μηνυμάτων ζωής που απλόχερα μας χαρίζει, μας παραγγέλλει και το μήνυμα της ενότητας. Διότι στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο υπερασπίσθηκε την ενότητα του Σώματος της Εκκλησίας, μια ενότητα την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε στην σύγχρονη εποχή του κατακερματισμού. Εάν θέλουμε η δοκιμασία των καιρών μας που έχει ανατρέψει τα σχέδια όλης της ανθρωπότητας, όταν τελειώσει, να μας βρει όρθιους, δεν έχουμε παρά να παραμείνουμε ενωμένοι στην ενότητα της πίστεως, της κοινωνίας και της αγάπης, όπως βιώνεται στον χώρο της Εκκλησίας και όπως μας την κληροδότησε ο σήμερα εορταζόμενος και Πολιούχος Άγιος του τόπου μας».

Παρέστησαν Βουλευτές του Νομού Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών και φορέων.

TOP NEWS