Ο Πρεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
βούτσης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα στις 14.00 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το προσφυγικό ζήτημα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν αρκετά και σημαντικά.

βούτσης

Ωστόσο, δοθείσης της ευκαιρίας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο εκφράστηκαν ανησυχίες και από τις δύο πλευρές. Επισημάνθηκε, μάλιστα, η συνεχώς αυξανόμενη ροή που παρατηρείται προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

βούτσης

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες δεν προέβησαν σε επιπλέον δηλώσεις, αλλά αντήλλαξαν ως δώρα βιβλία. Από τον πρόεδρο της Βουλής προσφέρθηκαν τα «Τετράδια Κοινοβουλευτικού Λόγου», για τα οποία εξήγησε στον Μακαριώτατο ότι είναι ομιλίες από ρήτορες της Βουλής όλων των εποχών, από διαπρεπείς και εξέχοντες ρήτορες που μίλησαν για ιστορικά γεγονότα-σταθμούς. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας του προσέφερε την «Χριστιανική Βοιωτία, ένα βιβλίο-τόμο, και άλλα δύο μικρότερα, από τα οποία το ένα «Η Μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου στην Ελλάδα» και το άλλο, «Εκκλησιαστική Περιουσία και Μισθοδοσία του Κλήρου». Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε, μάλιστα, τα βιβλία άκρως επίκαιρα επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο, όπως φαίνεται, την ανάγκη αποσαφήνισης του μύθου γύρω από την περιουσία της Εκκλησίας.

βούτσης

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS