Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης και σε όλο τον Ουκρανικό λαό»

  • Δόγμα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Νίκου Ανδρουλάκη

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και για την ενημέρωση αναφορικά με το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. «Δυστυχώς η σημερινή συνάντηση γίνεται σε μία τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα και την Ευρώπη με την απολύτως καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, και συμπλήρωσε: «Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης και σε όλο τον Ουκρανικό λαό που περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν κάποιες αποφάσεις. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να δούμε το ρόλο της Ευρώπης στην ολότητά του, τί σημαίνει πολιτική ενοποίηση. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα. Να έχουμε ενιαία εξωτερική πολιτική, κοινή ασφάλεια και άμυνα, περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να συμπέσουν οι αγώνες σε αυτήν την προσπάθεια, για να έχουμε καλά αποτελέσματα.

«Καλές είναι οι πολλές γνώμες, αλλά στις δύσκολες ώρες αυτό χρειάζεται. Είναι τραγικό το γεγονός που ζούμε αυτές τις μέρες, αλλά πρέπει να γίνει ένας μεγάλος δάσκαλος για το τώρα και για το αύριο».

Φωτογραφίες: Χ. Μπόνης

TOP NEWS