Ο Πρωθυπουργός στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε με κάθε τιμή, πλαισιούμενος από τους συνεργάτες του και παρουσία κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης,  στο Επισκοπείο ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.  

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα είχε τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε με κάθε τιμή, πλαισιούμενος από τους συνεργάτες του και παρουσία κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης,  στο Επισκοπείο ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψής του, καθώς πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την τοπική Εκκλησία κατά την πενηντάχρονη ιστορία της, και τον ευχαρίστησε τόσο για το γενικότερο ενδιαφέρον του προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη όσο και πιο ειδικά για τη ρύθμιση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών.

Ο Επίσκοπος στην προσπάθεια να σημαδέψει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μητρόπολη, του προσέφερε ως συμβολικό δώρο ένα ασημένιο χερνιβόξεστο και μία πετσέτα προτρέποντας τον να διακονεί τους ανθρώπους με ταπείνωση και αγάπη: «Οφείλετε να σκουπίζετε τον ιδρώτα όλων αυτών των  “ολυμπιονικών της καθημερινότητας”, γιατί με τον ιδρώτα τους, σαν  αγιασμό, ποτίζουν αυτόν εδώ τον τόπο.  Να είστε υπηρέτης και διάκονος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και επιθυμώντας να αφήσει το αποτύπωμα της παρουσίας του στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, δίνοντας έμφαση στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς στόχος μας είναι να στηρίξουμε την περιοχή, η οποία δεν έτυχε πάντα της απαραίτητης προσοχής από την πολιτεία. Και σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Περιφερειάρχη και με τους Δημάρχους να εκπονήσουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί στα δυτικά της πόλης, «από το καινούργιο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, το οποίο θα κατασκευαστεί στο πρώην Στρατόπεδο “Καρατάσιου”, μέχρι την αξιοποίηση του στρατοπέδου “Ζιάκα”, για να μπορέσουμε», όπως παρατήρησε, «να κάνουμε εκεί μια πρόσθετη ανάπτυξη με κοινωνικές κατοικίες και να δώσουμε φτηνή στέγη, κυρίως στα νέα παιδιά αυτής της περιοχής. Θυμίζω», πρόσθεσε, «ότι είναι η πιο γρήγορα πληθυσμιακά αναπτυσσόμενη περιοχή ολόκληρης της χώρας. Εξού και τα καινούργια σχολεία που κατασκευάζονται, ενώ το στρατόπεδο “Παύλου Μελά” αρχίζει και παίρνει πάλι μια νέα ζωή».  Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επέκταση του Μετρό προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου την τοπική Εκκλησία, για το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα από τις δομές της Μητρόπολης.

Τέλος, υπό το κλίμα των ημερών και ενόψει του Πάσχα επεσήμανε ότι «φέτος το Άγιο Πάσχα θα έχει έναν δικό του ξεχωριστό θεραπευτικό ρόλο για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, για όλους τους Χριστιανούς πιστούς».

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα σημεία όπου προγραμματίζονται να αρχίσουν τα έργα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη ευρύτερα.

Κατά τη διάρκεια της  επίσκεψής του στη Δυτική  Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης!» της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, θαυμάζοντας τα 85 πολύτιμα εκθέματα και εκθειάζοντας το μεγαλείο και τον πολιτισμό των ανθρώπων της προσφυγιάς.

TOP NEWS