Ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης, μετά την καταστροφή, στην Ελλάδα

  • Dogma
Νέας Σμύρνης

Προσκεκλημένος από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη από 10-13 Μαρτίου.

Ο Σεβασμ. άγιος Σμύρνης χοροστάτησε και ομίλησε στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. Πλήθη πιστών, από τους οποίους πολλοί Κωνσταντινουπολίτες, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον νέο Φαναριώτη Ιεράρχη και να ακούσουν τον εποικοδομητικό λόγο του. Το Σάββατο στις 7 μ.μ. επισκέφθηκε την Εστία Νέας Σμύρνης, το κορυφαίο αυτό σωματείο της πόλεώς μας, το οποίο φυλάσσει και καλλιεργεί τη μνήμη των αλησμόνητων Μικρασιατικών Πατρίδων. Την Κυριακή 12 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής τελέστηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβασμ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και του Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (4) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17) unnamed (18) unnamed (19) unnamed (20) unnamed (21) unnamed (22) unnamed

Στις 7.30’ υπό τους ήχους του νέου κωδωνοστασίου, πανομοιότυπου εκείνου της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας. Ο Σεβασμ. Σμύρνης ευλόγησε τον λαό και βαθιά συγκινημένος ανήλθε στον ξυλόγλυπτο αρχιερατικό θρόνο, που προέρχεται από τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο Σμύρνης. Ενώπιον πλήθους πιστών που είχαν ασφυκτικά γεμίσει τον μεγαλόπρεπο Ναό τελέστηκε η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του κ. Βαρθολομαίου. Μετά την Απόλυση και προ του «Δι᾽ ευχών…» ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας προσφώνησε τον φιλοξενούμενο νέο Ιεράρχη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και κατακλείοντας την προσφώνησή του του προσέφερε ωραιότατη εικόνα της Αγίας Φωτεινής, κοινής προστάτιδος και των δύο Μητροπόλεων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Αντιφώνησε ο άγιος Σμύρνης και συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και εξέφρασε την πολλή χαρά του που αξιώθηκε να ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

unnamed (23) unnamed (24) unnamed (25) unnamed (26) unnamed (27) unnamed (28)

TOP NEWS