Ο Ρεθύμνης Πρόδρομος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Τσεσμέ

  • Dogma
ρεθύμνης

Το απόγευμα της Τρίτης, 8ης Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του εν Αιγίνη, στον Τσεσμέ της Ενορίας Αγίας Τριάδος Πλατανέ Ρεθύμνου.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος κληρικών της Μητροπόλεως Ρεθύμνης, ενώ παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πλήθος κόσμου, που προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου.

Με την προτροπή του Ποιμενάρχου Ρεθύμνης κ. Προδρόμου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικώς στον βίο του Αγίου Νεκταρίου και στα μηνύματα και παραδείγματά του για τη ζωή των σύγχρονων Χριστιανών.

Καταληκτικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Τσακπίνη, για το επιτελούμενο ενοριακό έργο και για τον καλλωπισμό και την αγιογράφηση του Ναού, μνημόνευσε με ευγνωμοσύνη τους δωρητές του Ναού και ευχήθηκε σε όλους να έχομε τη δύναμη του Αγίου Νεκταρίου να συγχωρούμε, να υπερβαίνομε αδικίες και μικρότητες του παρόντος βίου και να είμαστε προσανατολισμένοι στις βουλές του ουρανού που υπερνικούν τα προστάγματα της γης και τα εντάλματα των ανθρώπων.

TOP NEWS