Ο Σουηδίας Κλεόπας στο dogma.gr – ΦΩΤΟ

  • Dogma
κλεόπας

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα επισκέπτεται περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Στο ανεπίσημο οδοιπορικό που πραγματοποιεί, η στάση του στο πανέμορφο και γραφικό Πολυνέρι Γρεβενών θα του μείνει πραγματικά αξέχαστη. Οι κάτοικοι έσπευσαν αμέσως να τον υποδεχθούν ένθερμα και με πολλή χαρά. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την θερμή αυτή υποδοχή και έμεινε μαζί τους για αρκετή ώρα. Συζήτησε θέματα που απασχολούν τους πιστούς, ενώ σχολίασαν μαζί τα γεγονότα της επικαιρότητας. Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στην από καρδιάς συζήτηση που είχε με τους πιστούς τους κάλεσε να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στην Παναγία και να μην ανησυχούν. «Σε κάθε δυσκολία να λέτε: Παναγία βοήθησέ με» είπε χαρακτηριστικά. Η παραμονή του στη μικρή πλατεία του χωριού γέμισε χαρά τους πιστούς, ενώ ο ίδιος εξέφρασε μέσω του dogma.gr την συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδος και αναφέρθηκε στην ευχάριστα απρόσμενη υποδοχή των κατοίκων. unnamed (2) copy unnamed (3) copy unnamed (4) copy

Η ῾Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας περιλαμβάνει τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Δανία και την Ισλανδία. Η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως βρίσκεται στην Στοκχόλμη. Ιδρύθηκε στις 12 Αυγούστου του 1969 δι᾿ εκδοθέντος Ιδρυτικού Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου.

unnamed (6) copy unnamed (7) copy unnamed (8) copy

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας Στρογγύλης γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα το 1966 όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και κατόπιν έγινε δεκτός με υποτροφία στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή απ’ όπου απεφοίτησε το 1984. Ακολούθως φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄όπου αποφοίτησε το 1988 και συνέχισε επί διετία στο ίδιο Πανεπιστήμιο μεταπτυχιακές σπουδές στο Κανονικό Δίκαιο. Ο Θεοφιλέστατος συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Durham της Αγγλίας απ΄ όπου απέκτησε Master of Arts (1992). Το 1994 απεφοίτησε με την ανώτατη διάκριση από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης με Masters στην Ιερά Θεολογία. Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στη Παλαιά και Καινή Διαθήκη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το 1996 ανηγορεύθει Διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

unnamed (1) copy

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1989 και πρεσβύτερος το 1992, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κλεόπα, ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία και πολλά άρθρα σε έγκυρα θεολογικά και ιστορικά περιοδικά. Μιλάει με ευχέρεια Ελληνικά, Αγγλικά και Εβραϊκά και γνωρίζει Λατινικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας εξελέγη το Μάιο του 2014.

φωτογραφίες: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδηunnamed copy

TOP NEWS