«Ο Σταυρός είναι σύμβολο της θυσιαστικής αγάπης του Θεού, είναι η Ανάσταση…»

  • Dogma

Την τελετή της Υψώσεως του Σταυρού τέλεσε πριν από λίγο στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Γιώργος Φερδής

Την τελετή της Υψώσεως του Σταυρού τέλεσε πριν από λίγο στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την συνοδεία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τους ιερείς του Μητροπολιτικού ναού.

Ο πανηγυρικός λόγος της Υψώσεως από τον Ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαθανασίου είχε ως βάση την αναστάσιμη εικόνα του Σταυρού.

«Ο Σταυρός είναι σύμβολο της θυσιαστικής αγάπης του Θεού για τον κόσμο» είπε με νόημα ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην ύπαρξη συμβόλων λέγοντας : «Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από σύμβολα και οι πιστοί έχουν το ιερότερο σύμβολο αγάπης, υπομονής και παρηγοριάς που είναι ο Σταυρός».

«Την πίκρα του κόσμου την διαλύει η γλυκύτητα του Σταυρού διότι είναι η ανάσταση» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Λίγο πριν το τέλος όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας, ο Τίμιος Σταυρός τοποθετήθηκε στο κέντρο του ιερού ναού για να προσκυνήσει ο πιστός λαός, γεμάτος από βασιλικούς που έδιναν μια ευχάριστη μυρωδιά σε όλο το εκκλησίασμα.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε μικρά κομμάτια από βασιλικό ως δείγμα ευλογίας προς τους Χριστιανούς, ευχόμενος χρόνια πολλά.

TOP NEWS