Ο Σύρου Δωρόθεος με τους εν Αθήναις Σεριφίους

  • Dogma
σύρου

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθη στη ευαγγελική περικοπή του «Καλού Σαμαρείτη»

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας Αθηνών, όπου τέλεσε ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Σεριφίων την ετήσια Πανήγυρι του Προστάτου της Σερίφου Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχάηλ, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, και με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της ομώνυμου Ιεράς Μονής Σερίφου, Αρχιμ. Ευδόκιμου, ο οποίος εκόμισε εξ αυτής και την αρχαιότερη εικόνα του Ταξίαρχου Μιχάηλ, του εκ Σύρου Αρχιμ. Βενέδικτου και των Εφημερίων του Ναού, Σισώη και Βασιλείου.
Παρέστησαν, η Βουλευτής των Κυκλάδων ΝΔ κα Μονογυού, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Π. Χρηστίδης, ο νυν και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλλιθέας κ.κ. Κάρναβος και Ασκούνης, διατελούντες και νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κείων, εκπρόσωπος του Προέδρου του Συνδέσμου Αμοργίνων, ο διατελέσας Δήμαρχος Κιμώλου κ. Μαγκανιώτης, ο κ. Αντώνιος Κωνσταντίνου Βεντούρης,
ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συνδέσμου Σεριφίων, ο επι τιμή Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Λιβάνιος, η Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Ανωμεριτών Μυκόνου, η διατελέσασα Δήμαρχος Σερίφου κα Συνοδινού, οι Προέδροι των Συνδέσμων Κατακομβών και των Απανταχού Μηλίων και μέγα πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθη στη ευαγγελική περικοπή του «Καλού Σαμαρείτη», την οποία διασώζει μόνο ο Ευαγγελιστής Λουκάς, επονομασθείς για τούτο «Ευαγγελιστής του ελέους, υπογράμμισε τη σημασία της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σήμερα, αρετές που περικοσμούσαν τον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, ομίλησε για τον προστάτη και Έφορο της Σερίφου Αρχάγγελο Μιχάηλ και ευχήθηκε για την επί θύραις Τεσσαρακοστή των Χριστουγέννων.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά του Συνδέσμου Σεριφίων, τα οποία με την ευσταλή παρουσία τους, τις παραδοσιακές στολές και τη σημαία τους, περιεκόσμησαν την Εκδήλωση.

TOP NEWS