Ο Σύρου Δωρόθεος περί των «Αχθοφόρων της Αγάπης»

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε την Κυριακή 12 Μαρτίου το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος Κέας.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε την Κυριακή 12 Μαρτίου το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος Κέας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας , Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα, τους Εφημερίους Σπυρίδωνα Πορίχη και Μιχ. Γρυπάρη, και το Διάκονό του, παρόντων του Επάρχου Κέας-Κύθνου κ. Ιωάννη Ευαγγέλου, της Δημάρχου Κέας κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, Αντιδημάρχων και πλήθους Κείων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στους «αχθοφόρους της αγάπης» τέσσερις νέους, οι οποίοι με τόλμη, αποφασιστικότητα, ελπίδα και πίστη στη θαυματουργική δύναμη του Ιησού μετέφεραν ενώπιόν Του τον ασθενούντα φίλο τους.

Εξ αφορμής αυτού του γεγονότος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε το εκκλησίασμα να γίνουν όλοι «αχθοφόροι της αγάπης» προς τους εν ανάγκαις και περιστάσει συνανθρώπους τους, προσφέροντας την παρηγορητική παρουσία τους, τον παραμυθητικό λόγο τους και την πολύμορφη στήριξή τους.
Συνεχάρη δε τους Κείους, οι οποίοι τηρούν την πίστη και τις παραδόσεις της Εκκλησίας, όπως έπραξε μέχρι θανάτου ο Προστάτης τους Άγιος Χαράλαμπος, την μνήμη του οποίου κατ’ έτος αξιοχρέως τιμούν.
Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη διότι ευρισκόμενος στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί κατά τον εφετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους και υποσχέθηκε μετά το Πάσχα να επανέλθει, να ιερουργήσει και πάλιν να επισκεφθεί τα Σχολεία της Κέας.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Οικονόμο τον Πρεσβύτερο Σπυρίδωνα Πορίχη, τον οποίο συνεχάρη για την εύορκο διακονία και την καλή του οικογένεια, και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα

TOP NEWS