Ο Σύρου Δωρόθεος στη Σέριφο

  • Dogma
σύρου

Διήμερη ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β.

Με την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Κωστ. Ρεβίνθη και πλήθους Σεριφίων πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μ. Λειβαδίου, και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς Σεριφίου, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου και του διακόνου του.

Λαβών αφορμή από το περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, εστίασε την ομιλία του σε δύο σημεία: Στη δύναμη του Χριστού επί των δαιμονίων, που τον εκλιπαρούν να μη τα τιμωρήσει και στην ασέβεια και την αχαριστία των ανθρώπων, οι οποίοι, παρ’ ότι δέχθηκαν τις ευεργεσίες Του, Τον αρνήθηκαν και Του ζήτησαν να απομακρυνθεί από την πόλη τους, και τόνισε ότι τούτο αποτελεί εικόνα της σημερινής κοινωνίας, που επιλέγει να ζει μακριά από το Χριστό, μια νοσηρή ζωή, χωρίς να το συνειδητοποιεί!

Και προέτρεψε τους πιστούς να ζουν κοντά στο Χριστό, επιζητώντας την ευλογία Του στη ζωή τους και τους κάλεσε να οδηγήσουν και τα παιδιά τους στο Χριστό, ο Οποίος θα τους ενισχύει στη ζωή τους, θα τους δίνει δύναμη στις δυσκολίες της και λύσεις στα προβλήματά της.
Κατά την τέλεση του Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στις αρετές και την κοινωνική παρουσία του κεκοιμημένου Σεριφίου, ευχήθηκε στους οικογένείς του υγεία και σε όλους τους πιστούς ευλογημένο θέρος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το απόγευμα θα πλεύσει προς Σίφνο και θα τελέσει την καθιερωμένη Παράκληση στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής.
Α

ύριο Δευτέρα, 10 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει, μέσω Πειραιώς, στην Ερμούπολη.

TOP NEWS