Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ κοντά στους λιλιπούτειους μαθητές «Στην παλάμη του Θεού»

  • Dogma
σύρου

 Στον κατάμεστο από γονείς, κηδεμόνες και φίλους των παιδιών αύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που ιδρύθηκε το 2004 από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και στεγάζεται σε πτέρυγες της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου, πραγματοποιήθηκε απόψε, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, η εορτή λήξεως του σχολικού έτους 2018-2019.  Τα παιδιά απέδωσαν ως άριστα θεατρικά δρώμενα, επιμελημένα και σκηνοθετημένα από τις εξαίρετες Εκπαιδευτικούς, αποσπώντας εκδηλώσεις θαυμασμού από τους παρισταμένους.

Ο Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, παρουσίασε τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, από το οποίο, ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και έγκριση της Ιεράς Συνόδου,  θα λειτουργήσει και Βρεφονηπιακός Σταθμός.
Ανήγγειλε, επίσης, ότι στη μεριμνά του Σχολείου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων γονέων, το Σχολείο  θα λειτουργήσει και κατά μήνα Αύγουστο, με εξορμήσεις στην παραθαλάσσια περιοχή του Κινίου, ενώ στην ανακαινισθείσα, με χορηγία του κ. Αθαν. Μαρτίνου, Αίθουσα «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα λειτουργήσει το χειμώνα, τέσσερις μέρες το απόγευμα, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών του Σταθμού, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού.
Ευχαρίστησε, τέλος, το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πολλαπλή στήριξή του, τις Εκπαιδευτικούς, τον οδηγό του Λεωφορείου του Σταθμού, την Ευτρεπίστρια και τη Μαγείρισσα, ιδιαιτέρως την Ηγουμένη της Μονής Αγίας Βαρβάρας, Μοναχή Θεονύμφη, για τη φιλοξενία που προσφέρει, τους γονείς, για την εμπιστοσύνη τους, και όλους, όσοι στηρίζουν τον Παιδικό Σταθμό, πρωτίστως δε το φιλάνθρωπο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Προ τού πέρατος της εκδηλώσεως, τα παιδιά, με αφορμή την παρελθούσα εορτή του Πατέρα, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ανθοδέσμη και στους πατεράδες τους αναμνηστικό δώρο, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην παιδευτική και κοινωνική αυτή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, τους γονείς και τα παιδιά, και ευχήθηκε σε όλους για το καλοκαίρι.

TOP NEWS