Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ στην Αμοργό

  • Dogma
σύρου

Σειρά πολιτιστικών και εθιμοτυπικών επισκέψεων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Σύρου Δωρόθεος Β’ στην Αμοργό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευρισκόμενος στην Αμοργό με την ιδιότητα του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και Αμοργού, επεσκέφθη το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ», προσφορά του φιλοκαλούς και φιλογενούς Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού στη γενέτειρά του, και με τη συνέργεια του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμοργού Πρωτοπρ. Γεωργίου Θεολογίτη συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελευθ. Καραΐσκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρόεδρο της Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνιο Κωβαίο και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Δήμου κ. Αντώνιο Κήρυκο.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη το Δημαρχιακό Κατάστημα Αμοργού, όπου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία του.

Ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ αναμνηστική πλακέτα του Γυμνασίου Αμοργού, από τα πρώτα της απελευθερωμένης Ελλάδος, που λειτούργησε από το 1829, δαπάναις της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ του προσέφερε αναμνηστικό πιάτο, που φιλοτεχνήθηκε μερίμνη του Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μαντώ Μαυρογένους στην Μύκονο.

TOP NEWS