Ο Θηβών Γεώργιος στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

  • Δόγμα

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και άλλων Αρχιερέων, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου ε.ε. η επίδοση του πτυχίου στους νέους αποφοίτους της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Αναδημοσίευση από την Ιστοσελίδα της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης https://aeahk.gr/

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και άλλων Αρχιερέων, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου ε.ε. η επίδοση του πτυχίου στους νέους αποφοίτους της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης. Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ακαδημίας ήταν παρόντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, ο Μ. Πρωτοσύγκελλος τους Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος (Καθηγητής στην ΠΑΕΑΚ), ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Αθανάσιος, όπως επίσης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας κ. Πρόδρομος. Στην ευφρόσυνη χαρά των αποφοίτων συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος τους Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χανιωτάκης και τα μέλη αυτού, Καθηγητές της ΠΑΕΑΚ, φοιτητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι τους.

Εκ προσώπου του Φοιτητικού Συλλόγου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο απελθών πρόεδρος και πτυχιούχος κ. Νικόλαος Κόκκινος, ο οποίος υπογράμμισε τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος στη συγκεκριμένη στιγμή.

Ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της ΠΑΕΑΚ, Αν. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, αναφέρθηκε στην ευσυνειδησία που διέπει τους καθηγητές ως προς την τέλεση του καθήκοντος και κάλεσε τους νέους αποφοίτους να ανταποκριθούν θετικά σε όσα διδάχτηκαν ως προς τις θεολογικές και μουσικές γνώσεις, αλλά και σε όσα μυήθηκαν κατά την περίοδο των σπουδών τους. Αναφέρθηκε επίσης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως στέρεο σημείο αναφοράς και ευχαρίστησε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για τη στήριξη που προσφέρει στην ΠΑΕΑΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην ως άνω τελετή αποφοίτησης, ενώ μίλησε με αγάπη για τους αποφοίτους, που θα κληθούν να διακονήσουν στους κόλπους της Εκκλησίας, εκπληρώνοντας τον στόχο τους.

Την τελετή έκλεισε με τον από στήθους εμπνευσμένο, όπως πάντα, λόγο του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος μίλησε πατρικά, εξήρε το έργο που επιτελείται στην ΠΑΕΑΚ, υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και της Ακαδημίας και σημείωσε ότι η αγάπη είναι εκείνη που οικοδομεί. Με αυτής, οι απόφοιτοι της Ακαδημίας καλούνται να διακονήσουν και να υπηρετήσουν το συνάνθρωπο, ως αυριανά στελέχη της Εκκλησίας ή όπου αλλού η πρόνοια του Θεού τους τοποθετήσει.

Αντηλλάγησαν τέλος αναμνηστικές φωτογραφίες και οι δέοντες ασπασμοί, διανθίζοντας συναισθηματικά το πέρας της τελετής.

TOP NEWS