Ο Τιτουλάριος σχολιάζει την συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • Dogma

Μπορεί για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τις περισσότερες από τις συνιστώσες του, η Εκκλησία να μην είναι από τα πιο αγαπητά θέματα, αλλά όταν ο αρχηγός του κόμματος κάνει περιοδεία στη Μακεδονία και στην ίδια πόλη βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης η ευκαιρία είναι «δελεαστική».

 

Η Μακεδονία είναι μια από τις περιοχές της χώρας όπου το Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης προσωπικά χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και αφοσίωσης. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες εμφανίζουν να «φλερτάρει» σοβαρά με την εξουσία, η κόντρα με την Εκκλησία που παλαιότερα τον δυνάμωνε στο κοινό της Αριστεράς τώρα φαίνεται πως πρέπει να ελαττωθεί, αφού πλέον ως κόμμα εξουσίας δεν έχει την «πολυτέλεια» να χάνει ψηφοφόρους.

 

Στο κομμάτι της συνάντησης παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας έκανε χρήση του θέματος που δεν ενοχλεί τον πυρήνα των ψηφοφόρων του αλλά και ακούγεται όμορφα στα αυτιά εκείνων που ενδιαφέρονται για την Εκκλησία. Τη Σχολή της Χάλκης. 

 

Εξέφρασε την ελπίδα να ευοδωθούν οι προσπάθειες του Πατριαρχείου και δήλωσε τη στήριξη του.

ο Α. Τσίπρας στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχωρι

Σε άλλες εποχές η μόνη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με την Εκκλησία θα ήταν οι Ναοί που βρίσκονται στις πλατείες που το κόμμα του διοργανώνει συγκεντρώσεις. Τώρα όμως και μοναστήρια επισκέπτεται, και με καλόγριες φωτογραφίζεται και φυσικά τον Πατριάρχη στηρίζει.

 

Σαν να μην μας έφτανε η «Δεξιά του Κυρίου» που τελευταία διεμβολίζεται από την Ακρο-Δεξιά για το ποιος πιστεύει περισσότερο τώρα μάθαμε και την «Αριστερά του Κυρίου».

 

Σ’ αυτή τη χώρα όταν είναι για εξουσία τελικά όλοι πιστεύουν.

 

Για την ιστορία, ο κ. Τσίπρας δεν είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες. Όταν έμαθε ότι θα συμπέσει με τον Πατριάρχη ζήτησε να τον συναντήσει. Και ο Πατριάρχης δέχτηκε. 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι.

 

Ο Τιτουλάριος

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ