Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στον ανακαινισμένο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζάρκου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και οι εκκλήσεις του εφημέριου του ναού, π. Γεώργιου Διβανέ, απέκτησαν τους επιθυμητούς και πολυπόθητους καρπούς, χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξαν Σεπτός μας Ποιμενάρχης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Στον ανακαινισμένο πλέον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος. Ο κεντρικός ενοριακός ναός είχε υποστεί το Μάρτιο του 2021 εκτεταμένες ζημιές από τον μεγάλο σεισμό και απαιτούσε άμεση αποκατάσταση. 

Φτάνει να σημειωθεί ότι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα οι Ιερές Ακολουθίες και ο εκκλησιασμός των κατοίκων τελούνταν σε χώρο που είχε διαμορφωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού, για την ασφάλεια των πιστών.

Οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και οι εκκλήσεις του εφημέριου του ναού, π. Γεώργιου Διβανέ, απέκτησαν τους επιθυμητούς και πολυπόθητους καρπούς, χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξαν Σεπτός μας Ποιμενάρχης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Με την στήριξη της Εταιρείας ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο ναό (εξωτερικά αλλά κυρίως στο εσωτερικό), ο ναός απέκτησε το πρότερο κάλλος του και είναι και πάλι ασφαλής και λειτουργικός για τους πιστούς.

Το πρωί της Κυριακή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία του κ. Υπουργού τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο ο Αγιασμός, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης του ναού.

Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιώργος Γεωργίου, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιάννης Βούλγαρης, τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας κ.α.

Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, καθώς επίσης και την Διοίκηση της Εταιρίας ΤΕΡΝΑ μετέφερε ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Διβανές. Μίλησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι για την αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου ο ναός της Παναγίας να είναι ξανά προς λατρεία του Τριαδικού Θεού.

Τις ευχαριστίες του μετέφερε και ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προς τον κ. Υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον του για την αποκατάσταση των ζημιών. Μίλησε με θερμά λόγια για τον εφημέριο του Ζάρκου, σημειώνοντας πως το έντονο ενδιαφέρον και οι προσπάθειες του Πατρός Γεωργίου, από την πρώτη ημέρα του καταστροφικού σεισμού, αποτέλεσαν το έναυσμα για την άμεση ευαισθητοποίηση έτσι ώστε ο ναός να αποκατασταθεί πλήρως και αποκτήσει την παλιά του εικόνα.

Λίγο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η αποκάλυψη της πλάκας που κοσμεί την κεντρική είσοδο του ναού, αναγράφοντας όλους εκείνους που συνέβαλαν στην προσπάθεια της αποκατάστασης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS