Ο Βεροίας Παντελεήμων στα ονομαστήρια του Κίτρους Γεωργίου

  • Dogma
βεροίας

Στα ονομαστήρια του πνευματικού του υιού, Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, μετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Την ημέρα αυτή τελεί την Ονομαστική Εορτή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, κ. Παντελεήμονος, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου. Επίσης, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος.

Επίσης, έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί, ιερείς και διάκονοι. Τον θ. λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, Στέλεχος της Ιεράς Συνόδου.

Έψαλαν πολυμελείς Χοροί της Νεανικής Χορωδίας «Βυζαντινοί Μελωδοί».

Εκ μέρους των Αρχών παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιστάσεως Γεώργιος Χελιδονόπουλος, καθώς και ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, κατά την παρατεθείσα δεξίωση, προσήλθε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Σταμενίτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία Γκίκα.

TOP NEWS