Ο Βόλος τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μελά

  • Dogma
μελά

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε το μνημόσυνο του ηρωικού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και των λοιπών συναγωνιστών του.

Την πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Μακεδόνων Μαγνησίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, όταν πολλοί είχαν απελπιστεί για τις εξελίξεις και κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα μπορεί να υπάρξει ελεύθερη Μακεδονία, αυτοί οι νέοι άνθρωποι, με οικογένειες, με ήθος και πίστη στον Θεό, ξεκίνησαν ένα απέλπιδα αγώνα, στον οποίο κανείς δεν πίστευε τόσο όσο ο Παύλος Μελάς. Όμως, πάντοτε υπάρχει ο πρώτος σπόρος. Με την θυσία του, έγινε ο σπόρος που καρποφόρησε, για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε ελεύθερη Μακεδονία και να μπορούμε να την υπερασπιζόμαστε, ελπίζω, επάξια, ως διάδοχοι τέτοιων ανδρών, που έδωσαν τα πάντα για αυτή την πατρίδα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν διάδοχοί τους. Δεν ενδίδω στον πειρασμό  ότι χάθηκε η αληθινή φιλοπατρία. Τίποτα δεν πάει χαμένο σ’ αυτόν τον τόπο, των Μαρτύρων, των Αγίων και των Ηρώων. Έχουμε πίστη ότι ο Θεός δικαίωσε τον αγώνα τους κι έτσι ζούμε σε μια πατρίδα αληθινά ελεύθερη και με την Μακεδονία Ελληνική!

paulos_melas_4 paulos_melas_3 paulos_melas_2 paulos_melas_1 paulos_melas_7 paulos_melas_6 paulos_melas_5

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ