Ο Βρεσθένης Θεόκλητος στον Ι. Ν. του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας

  • Dogma
θεόκλητος

Στον Ιερό Ναό της μεγαλωνύμου Ενορίας του Αγίου Αθανασίου της πόλεως Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. 

Τον κ. Θεόκλητο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, οι Εφημέριοι της Ενορίας και ο διάκονος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος ανέλυσε με απλότητα και θεολογική πληρότητα το μήνυμα της αγάπης και της συγχωρητικότητος, ως βασικό στάδιο εργασίας και άσκησης στη ζωή του κάθε χριστιανού.

Με φιλόξενους λόγους αγάπης, τιμής και σεβασμού ο π. Άγγελος εκ προσώπου του Ποιμενάρχου της Φθιώτιδος κ. Συμεών και ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας καλωσόρισε τον κ. Θεόκλητο στην πόλη της Λαμίας και στην πολυπληθή Ενορία του Αγίου Αθανασίου και του ευχήθηκε υγεία, έτη πολλά με πλουσία την Χάρη και Ευλογία του Θεού στην Αρχιερατεία του.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατά την σημερινή περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές έκανε μία μικρή παράκαμψη στην Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου, όπου είχε μια όμορφη πνευματική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο.

TOP NEWS