Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
λιβάνου

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου Samir Moqbel επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου τόνισε ότι ήρθε να πάρει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου. Τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην χώρα του, χαρακτηρίζοντάς την ήρεμη και καλύτερη από άλλες χώρες που δέχονται επιθέσεις. Ζήτησε, επίσης, τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Λίβανο κυρίως με τους πρόσφυγες, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Λίβανος, μία χώρα 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων δε μπορεί να δεχθεί 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες. Το ζήτημα αυτό παύει να είναι εθνικό και γίνεται ευρωπαϊκό και παγκόσμιο».

05072016_liban_2 05072016_liban_3 05072016_liban_5

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση από τους δύο λαούς και επεσήμανε πως και για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα το προσφυγικό. Άλλωστε, «η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και το σοβαρό θέμα της οικονομικής κρίσης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας και του κόσμου για την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ