Ο Υπουργός Παιδείας στον Αρχιεπίσκοπο με στόχο τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας

  • Δόγμα

Η συνάντηση έγινε στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον κ. Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Με υον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση έγινε στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον κ. Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο νέος Υπουργός, εκφράζοντας τη χαρά και ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, ανέφερε χαρακτηριστικά: ««είναι ιδιαίτερη τιμή που θα συνεργαστούμε σε βάθος για όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας, φυσικά με αμοιβαίο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους αλλά και με μια σχέση συναλληλίας».

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, εξέφρασε την πρόθεση και διάθεσή του να συνεργαστεί αυτός , αλλά και το σύνολο της Ιεραρχίας προκειμένου να βρεθούν λύσεις επί των ανακειμένων ζητημάτων που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

TOP NEWS