Όχι ένα, αλλά τέσσερα τζαμιά από την κυβέρνηση

  • Dogma
τζαμιά

«Το Ισλάμ είναι εδώ» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας ότι δίνοντας τέσσερις άδειες λειτουργίας τζαμιού απομακρύνεται ο κίνδυνος τρομοκρατίας στη χώρα μας.

H κυβέρνηση έχει δώσει άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά, ένα εκ των οποίων στη Θήβα, είπε ο υπουργός Παιδείας και υποστήριξε ότι η κατασκευή του τεμένους απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία από την Ελλάδα.

Ο υπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους» και πρόσθεσε «όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι «το Ισλάμ είναι εδώ» για να συμπληρώσει «διαμαρτύρονται ορισμένοι έντονα ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη».

Τόνισε τέλος ότι «το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και έχουν διακομματικό χαρακτήρα», υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς ωστόσο έως σήμερα να υλοποιηθούν.

TOP NEWS