«Οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα»: Η Χορωδία Cantus Angelicus στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

  • Δόγμα

Το μουσικό πρόγραμμα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://youtube.com/live/Kh4qSD3EhoU

 Εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα παρουσίασε η Χορωδία Cantus Angelicus, του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Μοσχάτου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η βραβευμένη Χορωδία λίγες ημέρες πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, σε μία εξαιρετική και υψηλού επιπέδου μουσική παράσταση, ερμήνευσε κάλαντα από όλο τον κόσμο, διανθισμένα με αποσπάσματα από τους ύμνους του Ρωμανού του Μελωδού σε νεοελληνική απόδοση του μακαριστού π. Ανανία Κουστένη, από την ομιλία «Εις τα γενέθλια του Σωτήρος» του αγίου Γρηγορίου Θεολόγου, και την ομιλία για τα Χριστούγεννα του αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.

Με πιστότητα στις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις η Χορωδία απέδωσε κάλαντα των Βάσκων, ουκρανικά, ελληνικά, ισπανόφωνα, ιρλανδικά, γαλλικά, αγγλικά, αφροαμερικανικά, και τέλος την ιδιοφυή καλλιτεχνική συνάντηση του αγίου Ρωμανού του Μελωδού με το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων, με τον βασιλιά της Καστίλης Alfonso με έναν ύμνο προς την Παναγία.

Την Διεύθυνση  και καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Αναστασία Χατζηπαύλου.

Συμμετείχαν οι: Μαρία Κάτσενου στην αφήγηση, Αγγελική Καψωμενάκη στο πιάνο, Χαρά Γκρέκα στο βιολοντσέλο, Κατερίνα Νικολάου σε σαξόφωνο, ακορντεόν και κρουστά, Μπάμπης Κόβρας στην κιθάρα, Κωνσταντίνος Κτενίδης στην τρομπέτα, Άννα Γρηγοριάδου στα κρουστά και Νικόλαος Κόλλιας, Γιώργος Ρούσσης στο τραγούδι.

Μέλη της χορωδίας είναι οι: Αλεξάνδρα Βουτσινά, Έλενα Γεωργιάδου, Άννα Γρηγοριάδου, Ελένη Θεοδωροπούλου, Θεοδώρα Θεοδώρου, Όλγα Καλινίτσεβα, Αθηνά Καμηλέλη, Λυδία Καμηλέλη, Στέλλα Καναβάκη, Φωτεινή Καπίρη, Ειρήνη Καραγκιοζοπούλου, Αλεξάνδρα Κωνσταντινοπούλου, Μαρία-Ελισάβετ Λεβειδιώτη, Ειρήνη Μελά, Αναστασία Οικονομοπούλου, Ελευθερία Παπαθανασίου, Ράνια Παπασταθοπούλου, Δέσποινα Παπαλέξη, Γεωργία Περπινιά, Ευαγγελία Πούλη, Χριστίνα Ρωμανού, Αναστασία Σαβάρη, Νικολέττα Τρεμούλη, Μαρία Τσολάκου.

Το μουσικό πρόγραμμα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://youtube.com/live/Kh4qSD3EhoU

TOP NEWS