Η ωφέλιμη πλευρά του Διαδικτύου από την Εκκλησία

  • Dogma
Διαδικτύου

Το Σάββατο 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κουρτέση η εκδήλωση «Διαπλέοντας στο διαδίκτυο με… ασφάλεια» που οργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι γονείς τόσο για τους κινδύνους όσο και για την ωφέλιμη πλευρά του διαδικτύου αλλά και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ γονέων και ειδικών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Αιδεσ. πρωτοπρ. Αντώνιο Καλλιγέρη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α., τον κ. Γεώργιο Κορμά, Συντονιστή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr και την κα. Μαρία Δάρα, Ψυχολόγο. Οι ομιλητές ανέπτυξαν το νέο περιβάλλον που δημιουργεί η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, την έννοια της εξάρτησης και του cyberbullying καθώς και τρόπους προστασίας, την ανάγκη σωστής οριοθέτησης των παιδιών, τον ψηφιακό αναλφαβητισμό των γονέων και την ανεπάρκεια των φορέων να εκπαιδεύσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά, την κρίση στο θεσμό της οικογένειας, τη σημασία της πρόληψης και της καλλιέργειας βασικών αξιών ζωής προκειμένου να θωρακίσουμε τα παιδιά. Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με τους γονείς ενώ στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν τρία διαφορετικά εργαστήρια για τους γονείς με τα εξής θέματα:
«Μαθαίνω τα βασικά του διαδικτύου: πρακτικές οδηγίες»
«Εξάρτηση από το διαδίκτυο: ο ρόλος των γονέων και των κληρικών»
«Cyberbullying: τρόποι αντιμετώπισης»
Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης όσα παιδιά προσήλθαν με τους γονείς τους, συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες σε άλλους χώρους του σχολείου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους γονείς τους να παρακολουθήσουν ανεπηρέαστοι την εκδήλωση.

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (12) unnamed

TOP NEWS