Οι Χριστιανοί του Ιάσμου τίμησαν τον Αγιο Νικόλαο

  • Dogma

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο χριστιανικός πληθυσμός της κωμοπόλεως του Ιάσμου υποδέχθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και kομοτηνής, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ε.ε. επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτου των χριστιανών της περιοχής.

 

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε το πρωΐ στον κεντρικό Ναό Αγίου Νικολάου, πλαιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το παρακείμενο Λαογραφικό Μουσείο και τον Δήμαρχο Ιάσμου κ.Καδή Ισμέτ στο Δημαρχείο, σε μια εθιμοτυπική συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δύο πληθυσμοί στη Θράκη συμβιώνουν ειρηνικά.

 

Ο Σεβασμιώτατος προβάλλων την πίστη του αγίου Νικολάου ενεθάρρυνε τους πιστούς της ενορίας, που στις μέρες μας έμειναν μειοψηφία, με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «μή φοβοῦ τό μικρόν ποίμνιον». Και συνέχισε λέγων «δεν έχει σημασία αν είμεθα λίγοι ή πολλοί σημασία έχει ότι έχουμε στην καρδιά μας το Χριστό».

 

Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, Ιεράς Μητροπόλεως μας . Την ακολουθία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγ. Πουλιλιός και ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Δημ. Αλεβίζος και πλήθος κόσμου.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ