Οι εν Αθήναις Τήνιοι εορτάσαν την 201η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργής Παναγίας

  • Dogma

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, τελέσθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, επί τη εορτή της 201ης Επετείου από της Ευρέσεως της Πανιέρου Εικόνος της Μεγαλόχαρης και της «Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων» Θεία Λειτουργία…

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, τελέσθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, επί τη εορτή της 201ης Επετείου από της Ευρέσεως της Πανιέρου Εικόνος της Μεγαλόχαρης και της «Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων» Θεία Λειτουργία, προξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ως εκ προσώπου του απουσιάζοντος στην Κύθνο Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωροθέου Κιούση και άλλων Εφημερίων.
Παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, Εκπρόσωπος του Δημάρχου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Τηνίων κ. Εμμανουήλ Σκαρής και Μέλη του ΔΣ, παρεπιδημούντες και κατοικούντες στην Αθήνα Τήνιοι και πολλοί Ενορίτες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την Αρτοκλασία, το αντίγραφο της Αγίας Εικόνας, που είχε μεταφερθεί στο Ναό, επέστρεψε στα Γραφεία της Αδελφότητος, επί της οδού Αλεξάνδρας, όπου φυλάσσεται, με λιτανευτική πομπή.
Ακολούθως, στην αίθουσα της Αδελφότητος πραγματοποιήθηκε σύντομη Πνευματική Πολιτιστική Εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Πλοίαρχος ΕΝ κ. Εμμανουήλ Σκαρής.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδηλώσεως, την οποία πλαισίωσε η «Χορωδία Τήνου», ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Δέσποινα Μιχάλαγα, με θέμα «Τα προσωνύμια της Παναγίας ως εκδήλωση ευλαβείας».

TOP NEWS