Οι Κύθνιοι τίμησαν τον συμπατριώτη τους Άγιο Ιγνάτιο, Μητροπολίτη Μαριουπόλεως

  • Dogma

Στην ειδικά προευτρεπισμένη από τους Εφημερίους της Κύθνου Αἰθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Κύθνου τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους της νήσου, και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πολλών Κυθνίων πιστών, οι οποίοι παρέστησαν με απόλυτη τάξη, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Πνευματικούς τους δύο Εφημερίους της νησου, Πρωτοπρεσβυτέρους Νικόλαο Δανιήλ και Χαρίλαο Δημητρίου, την καλλίκαρπη διακονία των οποίων επήνεσε και τους Κυθνίους για την προς αυτούς αγάπη και τιμή ευχαρίστησε.
Τους προέτρεψε δε να αφουγκράζονται τους καταφεύγοντες στο επιτραχήλιό τους πιστούς με συμπάθεια, κατανόηση, αγάπη και επιείκεια.
Ομιλώντας προς τους πιστούς. αναφέρθηκε στο γεγονός της Υπαπαντής, στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, τον Θεοδόχο Συμεών και την Προφήτιδα Άννα, καθώς και στο θεολογικό περιεχόμενο της Δεσποτικής και Θεομητορικής αυτής εορτής και τους προέτρεψε να έχουν κάθε μέρα Υπαπαντή στη ζωή τους, να υποδέχονται στην καρδιά τους το Χριστό, ώστε με πίστη, αγάπη και αλληλεγγύη να ξεπαράσουμε όλοι, σώοι και ασφαλείς, και αυτή την τρικυμία, που περνάει τον τελευταίο χρόνο η Πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος.
Τέλος, απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας στην ευσεβή γερόντισσα Παρασκευή Τζιώτη, που επί δεκαετίες ανάβει αδιαλείπτως και καθημερινώς τα καντήλια και μεριμνά με δικά της έξοδα για την ευπρέπεια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως, ο οποίος, ανακαινισθείς δαπάναις του Εθνικού Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2019, με την παρουσία και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και Σταγών κ. Θεοκλήτου.

TOP NEWS