Οι νομικοί της Μαγνησίας τίμησαν τον προστάτη τους

  • Dogma

Τον προστάτη του Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησε χθες στο Βόλο ο νομικός κόσμος της Μαγνησίας.

Καρεκλά Σοφία

Τον προστάτη του Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησε χθες στο Βόλο ο νομικός κόσμος της Μαγνησίας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση στον ιερό ναό αγίου Νικολάου Βόλου μεγάλου πανηγυρικού εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες στο πνευματικό κέντρο της μητρόπολης την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης. Ο κ. Γαϊτάνης, στο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο και την προσφορά του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος” της μητρόπολης Δημητριάδος, που ασχολείται με την ποιμαντική φροντίδα και συμπαράσταση των φυλακισμένων και των οικογενειών τους.

Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ. Το θέμα της ομιλίας του ήταν “Η ποιμαντική διακονία στις φυλακές”. Ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στις θεολογικές βάσεις αυτής της διακονίας, παραθέτοντας παραδείγματα με τα οποία αναδεικνύονται οι έννοιες της φυλακής, της ελευθερίας, του κηρύγματος της Ανάστασης στις φυλακισμένες στον Άδη ψυχές και της δικαιοσύνης.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Βασίλειου Αλεξανδρή, πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ο κ. Αλεξανδρής μίλησε για τον συνήγορο υπεράσπισης στο σύγχρονο – σύνθετο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στους δύο ομιλητές. Την εκδήλωση έκλεισε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Δημητριάδος πατήρ Δαμασκηνός Κιαμέτης.

TOP NEWS